Mandag 21. mars
kl 09.00-09.45Registrering
kl 09.45-10.00Velkommen og praktisk informasjon
Arrangementskomiteen
kl 10.00-10.20Innlegg fra hovedsponsor: Fresubin PRO Drink – ny næringsdrikk skreddersydd til syke eldre med økt behov
Elena Sunde, klinisk ernæringsfysiolog og produktsjef for enteral ernæring i Fresenius Kabi
kl 10.20-10.50Ny nasjonal faglig retningslinje for forebygging og behandling av underernæring
Guro Berge Smedshaug og Brita Haugum, kliniske ernæringsfysiologer og seniorrådgivere i Helsedirektoratet, Ingvild Paur, klinisk ernæringsfysiolog og forskningsansvarlig ved Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring
kl 10.50-11.05Pause
kl  11.05-11.35Pasientkommunikasjon: Når smarte forslag ikke treffer
Eva Therese Næss, psykologspesialist og 1. lektor ved UiT Norges arktiske universitet
kl 11.35-12.00Ultraprosessert mat, helsemessige og kommunikasjonsmessige utfordringer
Helle Margrete Meltzer, forsker ved Folkehelseinstituttet
kl 12.00-12.30Pause og besøk hos utstillere
kl 12.30-13.15Nye nordiske næringsstoffanbefalinger
Rune Blomhoff, professor ved UiO og prosjektleder for NNR2022-komiteen
kl 13.15-14.25Lunsj med påfølgende besøk hos utstillere
kl 14.25-15.10

Sesjon 1A: Abstracts
Synnøve Næss, Infant iodine status and thyroid function during the first year of life

Beate Solvik, Effect of breastfeeding on folate and cobalamin status in Norwegian infants

Olivia Bysheim, Makroalgekonsum – jodstatus, skjoldbruskkjertelfunksjon og urinutskillelse av kadmium og uorganisk arsen blant forbrukere av tang- og tareprodukter

Sesjon 1B: Abstracts
Frida van Megen, A low FODMAP diet reduces symptoms in treated celiac patients with ongoing symptoms – a randomized controlled trial

Marte Almenning Trollebø, Measurements of muscle mass in patients at risk of malnutrition as compared to patients not at risk of malnutrition

Inger Ottestad, Kvaliteten av ernæringsbehandling og -oppfølging i fire norske universitetssykehus (Quality of Nutritional Follow-Up and Treatment (QuaNuT-studien))

kl 15.15-16.00

Sesjon 2A: Abstracts
Kristin Solheim Hustad, Salmon fish protein supplement increases serum vitamin B12 and selenium concentrations: secondary analysis of a randomized controlled trial

Tove Drilen, Barns perspektiver på kroppsbilde og opplevelsen av rutinemessig måling og veiing
Johanne Kjellevik Ledang, Overvektbehandling i skolehelsetjenesten basert på den danske Holbæk-modellen  

Johanne Kjellevik Ledang, Overvektbehandling i skolehelsetjenesten basert på den danske Holbæk-modellen  

Sesjon 2B: Abstracts
Kirsti Bjerkan, Utvikling av et eget kef-skjema i Noklus diabetes (fasttrak)

Kari Saxegaard/Brit Bechensteen, Bruk av e- læringsfilmer i opplæring/ behandling av personer med diabetes type 1 (karbohydratvurdering)

Nina Løvhøiden, Hjemmelaget SondeMat (HSM) ved gastrostomi

kl 16.00-16.30Pause og besøk hos utstillere
kl 16.30-17.00Sesjon 3A: 

KEF som bindeledd mellom kjøkken og pleie

Kaja Helland-Kigen, klinisk ernæringsfysiolog ved Avdeling for kjøkken og matomsorg, Lillestrøm kommune

Sesjon 3B:

Hvordan har næringsinnholdet i norsk oppdrettslaks endret seg de siste 15 årene?

Amalie Moxness Reksten, klinisk ernæringsfysiolog, P.h.D-stipendiat ved Havforskningsinstituttet

kl 17.05-17.35Sesjon 4A: 

Ernæringsforskning i Tromsøundersøkelsen – hvilke data fins, hva vet vi, og hva bør vi gjøre nå?

Laila Arnesdatter Hopstock, forsker ved Institutt for samfunnsmedisin, UiT Norges arktiske universitet

Sesjon 4B: 

Klinisk ernæringsfysiolog som del av det nasjonale forskningsprosjektet Kirurgisk behandling av lipødem i Norge

Aslaug Drotningsvik, klinisk ernæringsfysiolog, PhD, Haraldsplass diakonale sykehus

kl 20.00Foreningens årsmiddag

Tirsdag 22. mars
kl 08.30-09.00Sesjon 5A: 

Fekal transplantasjon hos IBS pasienter

Rasmus Goll, overlege ved Seksjon for fordøyelsessykdommer, Universitetssykehuset Nord-Norge

Sesjon 5B:

Erfaringer med CDED til ungdommer med Mb Crohn

Henriette Santi, klinisk ernæringsfysiolog ved Seksjon for klinisk ernæring, Haukeland Universitetssykehus

kl 09.05-09.35Sesjon 6A: 

Etablering av forløp for ernæringsbehandling ved kirurgisk behandla øvre GI-cancer

Ingrid Sande Leikanger og Kristine Kjerpeseth Johannessen, kliniske ernæringsfysiologer ved Seksjon for klinisk ernæring, Haukeland Universitetssykehus

Sesjon 6B:

Ernæringsbehandling hos barn med tarmsvikt

Rut Anne Thomassen, klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus

kl 09.35-10.30Postersesjon og besøke utstillere
kl 10.30-11.30

Refeeding syndrom; overfokusert eller neglisjert?

  • Kloke valg i ernæringsbehandling - Heidi Høifødt, medisinskfaglig rådgiver og prosessleder Kloke Valg i UNN

  • Refeeding - guidelines og resultater fra kliniske studier - Siv Hilde Fjeldstad, klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

  • Guidelines og klinikk, en pragmatisk tilnærming - Petter Gjessing/Martin Hagve, gastrokirurg ved Universitetssykehuset Nord-Norge

  • Faglig diskusjon med spørsmål fra salen

kl 11.30-12.45Lunsj med påfølgende besøk hos utstillere
kl 12.45-15.15Årsmøte
kl 15.15-15.30Avslutning
Arrangementskomiteen