Norges Energidager 2017

Årets konferanse er den 15. i rekken og finner sted på Scandic Fornebu 19.-20. oktober.

Det blir direkteoverføring fra konferansen torsdag.
Se her!

 

Omstilling

Digitalisering, klimaendringer, lave kraftpriser, aktive forbrukere og krav fra Brussel. Kraftbransjen kan ikke satse på «business as usual». Det er mange muligheter å gripe, men også utfordringer å løse.  

NVE har gleden av for 15. gang å invitere til kraftbransjens viktigste og mest tradisjonsrike treff 19. – 20. oktober, i år på Fornebu. Vi har samlet et spennende knippe innledere med ulik erfaringsbakgrunn, og spør: Hva er ditt beste råd til bransjen?

De store linjene
Den første konferansedagen er satt av til felles hovedsesjon, som i år er omstillingenes tegn. Vi starter med olje- og energiminister Terje Søviknes, før den nye NHO-presidenten, Arvid Moss, ser på kraftbransjen med næringslivets briller. Moss er konserndirektør i Hydro, med ansvar for energi, og kjenner kraftbransjen svært godt.

Vassdrags- og energidirektør Per Sanderud gir deg et innblikk i hvilke endringer som er på gang, og hvilke forventninger myndighetene har til bransjen. 

Digitalisering – hva betyr det for kundene?
Digitaliseringen har for alvor truffet kraftbransjen. Hvordan påvirker digitaliseringen kundeforhold og kundenes adferd og forventninger, og hva skal til for å lykkes?  Kjetil Bjorvatn, professor i økonomi ved NHH, gir oss innsikt i hva kundene tenker, og hva som skal til for å endre vaner og ta i bruk nye løsninger.

Hege Skryseth fra Kongsberg Digital kommer også til Norges energidager 2017. Hun kan fortelle om teknologiendringene kraftbransjen står overfor, hvilke muligheter teknologien gir og hvilke løsninger vi kan ta i bruk.

Fusjonere eller spesialisere?
Mot slutten av dagen ser vi nærmere på strukturendringene i bransjen. Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, gir oss et innblikk i hvilke tanker som ligger bak Oslo kommunes oppkjøp av Hafslund. Vi får også høre hvilke grep Statkraft og BKK mener kraftprodusentene bør ta for å møte økte krav til fornying og kostnadseffektivitet.

Hva blir nettselskapenes rolle i årene som kommer, og hvordan skal de overleve i alle endringene? Fusjonere eller spesialisere – hør to selskap og to bransjeforeninger som tenker ganske forskjellig om framtiden på flere områder.  

Gå i dybden på to parallellsesjoner
På dag to av Norges energidager 2017 får du anledning til å gå mer i dybden på aktuelle problemstillinger under de to parallellsesjonene «Nett.no?!» og «Slik blir fremtidens kraftsystem». Endelig og detaljert program kommer om kort tid.

Per Sanderud,
vassdrags- og energidirektør

Terje Søviknes,
Olje- og energiministe
r

Jannicke Hilland,
konsernsjef BKK

Hege Skryseth,
adm.dir for Kongsberg Digital og konserndirektør Kongsberg Gruppen

Raymond Johansen,
byrådsleder i Oslo

Arvid Moss,
NHO-president

Kjetil Bjorvatn,
professor NHH

Tom Nysted,
konsernsjef Agder Energi