Program
Konferansen åpner torsdag 19.9. kl. 10:30 og avsluttes med lunsj fredag 20.9. kl. 12:00.
Fremmøte og registrering fra kl. 09:30.
Hovedtema for årets konferanse er: Hva skal vi leve av i framtida – trenger vi en ny nærings- og handelspolitikk?
Fremmøte og registrering fra kl. 09:30.
Hovedtema for årets konferanse er: Hva skal vi leve av i framtida – trenger vi en ny nærings- og handelspolitikk?
TORSDAG 19. SEPTEMBER
09:30 | Fremmøte/registrering. Kaffe og lett servering. |
10:30 | Åpning ved Monica A. Paulsen, forbundsleder Negotia. |
10:45 | Globale maktendringer. Jan Erik Grindheim, statsviter (tankesmien Civita). |
11:30 | Pause |
11:45 | Nærings- og handelspolitiske utfordringer for Norge. Øystein Dørum, sjeføkonom (NHO) og Sigrid Hagerup Melhuus (tankesmien Agenda). |
12:45 | Samtale mellom Grindheim, Dørum og Hagerup Melhuus. |
13:00 | Lunsj |
14:00 | Digitalisering og kunnskapsarbeid. Tale Skjølsvik, professor (USN/OsloMet). |
14:45 | Pause |
15:00 | Olje- og gassnæringen – inntektskilde, men også kompetansekilde? Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, adm.dir. (NOROG - Norsk olje og gass). |
15:30 | Hva bør Norge satse på i et klimaperspektiv? Gina Gylver (Natur og Ungdom). |
16:00 | Kan kompetansen fra oljenæringen brukes til å bygge "nullutslipps-samfunnet"? Samtale mellom Schjøtt-Pedersen og Gylver. |
16:00 | Pause med noe å bite i |
16:30 | Sosialt program |
18:00 | Slutt for dagen |
20:00 | Middag |
NB: utsjekk fra rommet fredag før kl. 09:00 (eller i pausen 10:30-11:00)
FREDAG 20. SEPTEMBER
09:00 | Parallelle sesjoner |
1: Hvordan oppnå mer makt i forhandlinger? 7 suksesskriterier. Stein-Erik Mellemseter (Alpha Negotiations) | |
2: NTNU-studien: "Samarbeid og ledelse". En undersøkelse blant Negotia-tillitsvalgte | |
3: Livslang læring i det nye arbeidslivet. Marianne Barland (Teknologirådet) | |
10:30 | Pause og utsjekk |
11:00 | Ligg et hode foran - 12 ferdigheter du trenger før robotene tar over! Frank Wedde, gründer og hjernetrener |
11:45 | Avslutning ved Eirik Bornø, 1. nestleder Negotia. |
12:00 | Lunsj |
13:00 | Avreise |