Mandag 21. mars | ||
kl 09.00-09.45 | Registrering | |
kl 09.45-10.00 | Velkommen og praktisk informasjon Arrangementskomiteen | |
kl 10.00-10.20 | Innlegg fra hovedsponsor: Fresubin PRO Drink – ny næringsdrikk skreddersydd til syke eldre med økt behov Elena Sunde, klinisk ernæringsfysiolog og produktsjef for enteral ernæring i Fresenius Kabi | |
kl 10.20-10.50 | Ny nasjonal faglig retningslinje for forebygging og behandling av underernæring Guro Berge Smedshaug og Brita Haugum, kliniske ernæringsfysiologer og seniorrådgivere i Helsedirektoratet, Ingvild Paur, klinisk ernæringsfysiolog og forskningsansvarlig ved Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring | |
kl 10.50-11.05 | Pause | |
kl 11.05-11.35 | Pasientkommunikasjon: Når smarte forslag ikke treffer Eva Therese Næss, psykologspesialist og 1. lektor ved UiT Norges arktiske universitet | |
kl 11.35-12.00 | Ultraprosessert mat, helsemessige og kommunikasjonsmessige utfordringer Helle Margrete Meltzer, forsker ved Folkehelseinstituttet | |
kl 12.00-12.30 | Pause og besøk hos utstillere | |
kl 12.30-13.15 | Nye nordiske næringsstoffanbefalinger Rune Blomhoff, professor ved UiO og prosjektleder for NNR2022-komiteen | |
kl 13.15-14.25 | Lunsj med påfølgende besøk hos utstillere | |
kl 14.25-15.10 | Sesjon 1A: Abstracts Beate Solvik, Effect of breastfeeding on folate and cobalamin status in Norwegian infants Olivia Bysheim, Makroalgekonsum – jodstatus, skjoldbruskkjertelfunksjon og urinutskillelse av kadmium og uorganisk arsen blant forbrukere av tang- og tareprodukter | Sesjon 1B: Abstracts Marte Almenning Trollebø, Measurements of muscle mass in patients at risk of malnutrition as compared to patients not at risk of malnutrition Inger Ottestad, Kvaliteten av ernæringsbehandling og -oppfølging i fire norske universitetssykehus (Quality of Nutritional Follow-Up and Treatment (QuaNuT-studien)) |
kl 15.15-16.00 | Sesjon 2A: Abstracts | Sesjon 2B: Abstracts |
kl 16.00-16.30 | Pause og besøk hos utstillere | |
kl 16.30-17.00 | Sesjon 3A: KEF som bindeledd mellom kjøkken og pleie Kaja Helland-Kigen, klinisk ernæringsfysiolog ved Avdeling for kjøkken og matomsorg, Lillestrøm kommune | Sesjon 3B: Hvordan har næringsinnholdet i norsk oppdrettslaks endret seg de siste 15 årene? Amalie Moxness Reksten, klinisk ernæringsfysiolog, P.h.D-stipendiat ved Havforskningsinstituttet |
kl 17.05-17.35 | Sesjon 4A: Ernæringsforskning i Tromsøundersøkelsen – hvilke data fins, hva vet vi, og hva bør vi gjøre nå? Laila Arnesdatter Hopstock, forsker ved Institutt for samfunnsmedisin, UiT Norges arktiske universitet | Sesjon 4B: Klinisk ernæringsfysiolog som del av det nasjonale forskningsprosjektet Kirurgisk behandling av lipødem i Norge Aslaug Drotningsvik, klinisk ernæringsfysiolog, PhD, Haraldsplass diakonale sykehus |
kl 20.00 | Foreningens årsmiddag |
Tirsdag 22. mars | ||
kl 08.30-09.00 | Sesjon 5A: Fekal transplantasjon hos IBS pasienter Rasmus Goll, overlege ved Seksjon for fordøyelsessykdommer, Universitetssykehuset Nord-Norge | Sesjon 5B: Erfaringer med CDED til ungdommer med Mb Crohn Henriette Santi, klinisk ernæringsfysiolog ved Seksjon for klinisk ernæring, Haukeland Universitetssykehus |
kl 09.05-09.35 | Sesjon 6A: Etablering av forløp for ernæringsbehandling ved kirurgisk behandla øvre GI-cancer Ingrid Sande Leikanger og Kristine Kjerpeseth Johannessen, kliniske ernæringsfysiologer ved Seksjon for klinisk ernæring, Haukeland Universitetssykehus | Sesjon 6B: Ernæringsbehandling hos barn med tarmsvikt Rut Anne Thomassen, klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus |
kl 09.35-10.30 | Postersesjon og besøke utstillere | |
kl 10.30-11.30 | Refeeding syndrom; overfokusert eller neglisjert?
| |
kl 11.30-12.45 | Lunsj med påfølgende besøk hos utstillere | |
kl 12.45-15.15 | Årsmøte | |
kl 15.15-15.30 | Avslutning Arrangementskomiteen |