Oppdatering 13. oktober:

Alle som var påmeldt keff-konferansen vil få tilsendt en lenke til streamingen av konferansen på sms og på mail mandag 19. oktober morgen før konferansen starter. Straeminen starter kl 09.45

For medlemmer av keff vil lenken også være tilgjengelig på keff.no. Det gjøres ikke opptak av konferansen - det er en direktesending. Det blir mulig å stille spørsmål til foredragsholdere underveis på slido (https://www.sli.do/), skriv inn koden: KEFF. 

For best opplevelse og god læring tenk på:
- at du benytter stor skjerm for best bilde
- at du benytter headset for god lyd, ingen nødvendighet men kan bidra til bedre opplevelse
- at du sitter på egnet sted og i disse timene slår av mail og andre forstyrrelser
- at du har fått deg litt frisk luft og gjør deg klar med kaffen eller det du ønsker å drikke

Vel møtt til webinar!

Oppdatering 8. april:

Det har vært gode nyheter om Covid-19 det siste døgnet. Samtidig, vi må regne med at det er lenge til alt blir som før. Det er stor uvisshet knyttet til fremtidig reise- og karantenepålegg, og kanskje må vi holde avstand i så lang tid fremover at konferanse med helsepersonell er en umulighet i 2020. I denne uforutsigbare tiden har vi bestemt at KEFF-konferansen holdes som et webinar den 19. og 20. oktober 2020. 

Om vi kan gjennomføre webinaret slik vi allerede har planlagt for, og med det samme programmet, det gjenstår å se. Vi må planlegge en konferanse hvor vi tar hensyn til ulike scenario, som at foredragsholdere blir forhindret på kort varsel, men vi vil opprettholde programmet så godt det lar seg gjøre og hvor endringer bare blir til det bedre. Vi vet ikke om spredning kan blusse opp igjen. Derfor, av hensyn til alle usikkerheter rundt gjennomføringen så håper vi at dere, deltagere og utstillere, har tålmodighet med oss men ser frem til at KEFF-2020 gjennomføres som et webinar til høsten.

En riktig god påske til alle fra oss i arrangementskomiteen Hilsen Helen, Kjersti, Kristine, Elise, Ingrid, Christine og Inger

Oppdatering 25. mars:

Det er fortsatt mye usikkert rundt covid-19-epidemien i Norge, men vi håper å få noen svar om ikke så lenge. Vi i arrangementskomiteen vil publisere ny dato for KEFF2020-konferansen snarest mulig etter 1. april.
 

Oppdatering 13. mars:
Kjære deltagere KEFF2020

Det gikk ikke. Vi har kastet oss rundt, spilt inn foredrag, fikset streaming, laget online-løsninger, kommet opp med innovative løsninger for deltakere og foredragsholdere i karantene. Men, nå. Nå er universitetet stengt, (enda) flere i karantene og hele Norge er i unntakstilstand.

Styret anbefaler oss å utsette og vi er enige, så nå gjør vi det. Utsetter - på ubestemt tid, til det er forsvarlig å gjennomføre. Vi har også fått flere tilbakemeldinger fra dere, om at det vil være vanskelig å følge webinaret. Uansett, nå går vi for en utsettelse som gjør at alle kan planlegge for å være med.

Vi har ikke oversikt over hvor lenge denne unntakstilstanden vil vare. Vi håper derfor dere viser forståelse for at vi per i dag ikke kan si når KEFF2020 vil gjennomføres, bare at det vil skje. Men det vi kan si, er at vi i arrangementskomiteen blir med videre og tar ansvar for at denne konferansen, med det oppsatte programmet, blir gjennomført. Alle forberedelsene gjort av de fabelaktige foredragsholderne våre er ikke forgjeves. Dere vil møte dem, og oss, så fort det er forsvarlig.

Om lykken står oss bi og alle følger tiltakene nå, så sees vi ikke bare til webinar. Kanskje blir det likevel tur i måneskinnet opp til Grefsenkollen! Vi har et nydelig opplegg klart for dere med kulinariske nytelser og fristelser, og mange utstillere! Stor stor takk til hovedsponsor Nutritia. Og selvsagt stor takk til dere; Nestlé Infant Nutrition, Orkla Health, Navamedic, Smartfish, POA Pharma Scandinavia, Takeda, Hipp Organic (Arvid Nordquist Norge), Semper, Fresenius Kabi, Abigo Medical, TINE og Nestlé Health Science for at dere gjorde det mulig for oss å planlegge konferansen slik vi ville! Takk også til dere på Domus Medica som har stått på og fått alt det tekniske på plass på veldig veldig kort tid!

Vi gleder oss til du kan oppleve alt vi har planlagt for dere. Men enn så lenge - ta vare på deg og dine.

Varme virtuelle klemmer fra alle oss i arrangementskomiteen

Hilsen Inger, Kjersti, Kristine, Elise, Ingrid, Christine og Helen

Oppdatering 11. mars:
Kjære deltagere KEFF2020

Ja, nå er det tøffe tider. Jeg tror vi alle forstår at det er stor risiko forbundet med å samle over 200 helsepersonell i disse dager og flere av dere har fått forbud mot å reise. Av hensyn til sikkerheten tar KEFF sin del av ansvaret for å hindre smitte av Covid-19, vi kjører KEFF2020 som webinar. Vi ønsker å være på den rette siden av de vanskelige valgene. Men det koker egentlig ned til penger vs sikkerhet. Vi velger å sette sikkerheten først.


Av hensyn til alle forberedelsene som er gjort, foredragsholdere som er positive og ikke minst fremtidsrettede, har vi besluttet å kjøre konferansen uten deltakere fysisk tilstede via livestreaming. Vi ønsker at du deltar aktivt ved å stille spørsmål til foredragsholderne via Slido. Der kan du stille spørsmål og kommentere direkte i sanntid. Vi gir dere tilgang og koder senere. Men, det vil med andre ord ikke bli utstillinger, mat, musikalske innslag eller tur gjennom skogen opp til Grefsenkollen for festmiddag i måneskinnet. Vi i arrangementskomiteen er de første til å si at vi er skikkelig lei oss for at vi ikke kunne gjennomføre i tråd med de opprinnelige planene.

 
Vi vet at det ikke er det samme å sitte på kontoret eller hjemme og følge med gjennom en skjerm. Vi skulle gjerne sett hverandre i øynene og støttet hverandre i det flotte arbeidet keffer gjør over hele Norge. Men nå er vi altså her. Norge er i fase 2 av en epidemi, det kan gå lang tid før krisa er over og livet blir litt bedre med et KEFF-webinar. Vi håper derfor du og din arbeidsplass stiller dere på lag med oss, slik at foreningen ikke knekker nakken økonomisk på dette arrangementet. Vi trenger støtte om mulig mer enn noen sinne og håper at dere står sammen med oss på den riktige siden, sikkerhet og helse først. 


Vi har måttet kansellere festmiddag på Grefsenkollen, lunsj til over to hundre to dager, konfekt og gaver, kaffebar, Håkon Kornstad Trio og buss fra Ruter. Men det som har vært sterkt å oppleve er at de tross harde kontrakter har kommet oss i møte, og latt oss slippe litt lettere unna kontraktsbeløpene. Vi appellerer til sponsorene om å stå i denne stormen sammen med oss, men her har vi fått noen urovekkende signaler. Covid-19 er en krise som rammer oss alle og vi håper og ser at det vekker det beste i de fleste. Vi er ikke ute etter å slå mynt på denne unntakstilstanden, bare unngå å knekke nakken. Til det trenger vi deres støtte. Fra deg som er deltakere trenger vi all den godvilje og forståelse vi kan få.


Vi i arrangementskomiteen jobber lange kvelder nå med å få på plass et streamet webinar, på mandag og tirsdag som blir skikkelig bra. Parallelt med dette og i tiden etter webinaret, jobber vi med å få oversikt over den økonomiske situasjonen slik at ingen tjener på denne krise-løsningen. Dersom vi tross alle odds nå skulle klare å gå i pluss vil det komme dere, medlemmene våre til gode.
På fredag kommer det reviderte programmet ut sammen med all praktisk informasjon. Vi kan røpe at programmet ser forbausende likt ut, foredragsholderne har vært utrolig sporty! Vi holder dere oppdatert på alt det praktiske gjennom FaceBook, nettsider og e-post.


KEFF-konferansen finner sted i Oslo 16. og 17. mars 2020 og denne gangen er hovedtemaene bærekraft, samhandling, kommunikasjon og behandling av voksne og barn.

Konferansen holdes på Domus Medica på Universitetet i Oslo (UiO), som er hovedsted for felles undervisning av studenter i ernæring, medisin og odontologi, og for avdeling for ernæringsvitenskap som er et av de største og mest aktive forskningsmiljøene i Europa innen ernæring. Her ligger også Senter for klinisk ernæring, som er et samarbeid mellom Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo som skal knytte pasientbehandling, forskning og utdanning innen ernæring tettere sammen. Under konferansen kan du melde deg på for omvisning på Senter for klinisk ernæring.

Med brask og bram åpner vi konferansen med bærekraft og mat. Vi ønsker å belyse hvordan samfunn og sykehus jobber for bærekraftige løsninger, og hva vi bør anbefale til de som ønsker å spise både bærekraftig og sunt. Senere setter vi fokus på samarbeidet mellom kommune- og spesialisthelsetjeneste som kan oppleves som utfordrende. Fra hele landet får vi høre om gode løsninger og suksesshistorier, og vi håper på en god diskusjon før årsmøtet.

Når vi tirsdag setter søkelys på kommunikasjon og yrkesutøvelse så er det fordi vi ønsker flere kef'er hjertelig velkommen i ernæringsdebatter i media. NCP sesjonen fokuserer denne gang på måling av effekt av ernæringsbehandling. Det blir flere foredrag som inkluderer overgang fra sondeernæring til oralt inntak (barn) og underernæring (voksne). 

Sist, men ikke minst, håper vi at mange vil sende inn abstrakt om egne forskningsresultater. Utvalgte abstrakt vil bli presentert muntlig, og konferansen avsluttes med utdeling av en pris til den beste formidleren. 

Vi ønsker å sette i sving noen tanker rundt det å jobbe som kef og samtidig ta vare på seg selv i en hektisk hverdag. Håper du kan tenke deg å svare på fire spørsmål som du får tilsendt i din registreringsbekreftelse etter at du har meldt deg på. Resultatet blir presentert på gruppenivå på konferansens andre dag. 


Med vennlig hilsen arrangementskomiteen 
Christine Henriksen, Helen Engelstad Kvalem, Kristine Nordkvelle, Elise Husevåg, Kjersti Birketvedt, Ingrid Tofte og Inger Ottestad.


Spørsmål vedrørende påmelding rettes til Eva Løvseth i Meetings på telefon 46 97 78 17 eller du kan sende en melding i skjema nederst på siden for praktisk informasjon eller øverst i siden for påmelding.