FVS - Overordnet tema for kurset er fremtidens matproduksjon fra fjord og jord til bord.
Veterinæren som profesjon er viktig for utvikling av våre bioproduksjoner, og selvsagt særlig animaliekjedene i Norge. Men- hvilket ansvar har vi når det gjelder tema som bærekraft og klima, sirkulærøkonomi og moderne teknologi opp mot det tradisjonelle ansvaret vi har for dyrevelferd, mattrygghet og infeksjonskontroll? Kan vi bidra sterkere inn mot miljøretta helsevern i kommunene?
Program | Torsdag 24. mars |
kl 08.00-09.30 | Registrering og besøk i fagtekniske utstillinger |
kl 09.30-09.45 | Velkommen/praktisk informasjon |
kl 09.45-10.30 | Ny mat – insekter, alger, syntetisk melk og kjøtt. Hvor viktig blir dette? v/ Fylling Jensen |
kl 10.30-11.15 | Nåværende og framtidig fôrgrunnlag, bruk av andre bioressurser. v/ Øverland |
kl 11.15-11.45 | Besøk i fagtekniske utstillinger |
kl 11.45-12.15 | Offisiell åpning av Veterinærdagene |
kl 12.15-13.00 | Proteiner på avveie. Sirkulærøkonomien i husdyrholdet. v/Sanson |
kl 13.00-14.15 | Lunsj |
kl 14.15-15.00 | Økologiske perspektiver på bioproduksjon. Hvor er utfordringene? v/Baste |
kl 15.00-15.30 | Besøk i fagtekniske utstillinger |
kl 15.30-16.15 | Landbruk og klima, husdyrholdets rolle. v/ Van Oort |
kl 16.15-16.30 | Orientering om pågående saker fra DNVs sentralstyre v/ Bjørnar Werner Jakobsen |
kl 16.30-19.00 | Fri og besøk i fagtekniske utstillinger |
kl 19.00 | Aperitiff - med underholdning |
kl 19.45 | Festmiddag |
Program | Fredag 25. mars |
kl 09.00-09.45 | Samarbeid mellom Mattilsynet og praktiserende veterinærer. Rollen som offentlig veterinær, nødslakt, tilsyn i melkebesetninger v/ Næsset |
kl 09.45-10.00 | Besøk i fagtekniske utstillinger |
kl 10.00-10.45 | Veterinæren i miljøretta helsevern i kommunene. v/ Fredriksen |
kl 10.45-11.30 | Dilemmaer i matfatet. Regelverk, mattrygghet, dyrevelferd, infeksjonskontroll. v/ Husveg |
kl 11.30-12.00 | Besøk i fagtekniske utstillinger |
kl 12.00-12.45 | Når veterinær kompetanse møter andre faggrupper. v/ Ytrehus |
kl 12.45- 14.00 | Lunsj |
kl 14.00-14.45 | Nå kommer EU’s «farm to fork». Bærekraft og dyrehelse/ dyrevelferd. v/Baalsrud |
kl 14.45-15.30 | Veterinær samfunnsmedisin i veterinærstudiet og etterutdanning. v/Skjerve |
kl 15.30 | Avslutning |